به گزارش راهبرد معاصر، شب گذشته (یکشنبه، 21 شهریورماه) همزمان با روز ملی سینما، جمعی از اعضای هیئت مدیره خانه سینما و رؤسای انجمنهای صنفی مختلف این حوزه و تعدادی از سینماگران با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار کردند و به بیان دغدغهها و مطالبات خود پرداختند.
رئیس مجلس در ابتدای این دیدار صمیمانه که با بیان مطالبات، گلایهها و مشکلات حوزه سینما همراه بود، ضمن تبریک این روز به اهالی سینمای ایران گفت: نقشی که فرهنگ و هنر در عرصههای مختلف تربیت، ایجاد نشاط در جامعه، استقلال، شادابی و پیشرفت و توسعه دارد بر هیچ کس پوشیده نیست و در تاریخ هنرمندان بهاشکال مختلف این اثرگذاری را از خود بهجای گذاشتند.
قالیباف با تأکید بر اینکه "خیلی بیشتر از این نیازمند هستیم که فعالان عرصه فرهنگ و هنر با مدیران و مسئولان به هم نزدیک باشند"، ادامه داد: متأسفانه در زمان حاضر فاصله زیادی بین هنرمندان و مسئولان وجود دارد و این فاصله به جامعه نیز تعمیم داده میشود، در واقع آغاز فواصل موجود در جامعه از نخبگان هنری و مدیریتی نشئت میگیرد و آثار آن را در جامعه نیز میبینیم.
وی با اذعان به اینکه "حتماً این اشکال را میپذیرم که مقصر اصلی ما مدیران هستیم"، اظهار کرد: از سوی دیگر خواهش من این است که فعالان عرصه فرهنگ و هنر نیز باید میان خود کنکاش کنند که آیا آنها در به وجود آمدن این فاصله سهمی دارند یا ندارند.
رئیس قوه مقننه یادآور شد: یکی از غصههای من در 15 ماه گذشته که در مجلس مسئولیت دارم این بود که چرا هیچ فرصتی مثل این جلسه حتی یک بار هم رخ نداده بود تا با فعالان عرصه فرهنگ و هنر و فعالان حوزه اجتماعی بحث و گفتوگو کنیم در حالی که اگر به سوابق مدیریتی من مراجعه کنید میبینید در همان اولین روزهایی که مسئولیتی در هر ارگانی داشتم یکی از اولین گروههایی که آنها را دعوت کردهام تا هماندیشی داشته باشیم فعالان عرصه فرهنگ و هنر بوده است، از سوی دیگر هماندیشی با فعالان حوزه فناوری نیز در اولویت کاری من بوده است.
رئیس مجلس با تأکید بر اینکه بدون بهکارگیری این دو بخش یعنی عرصه فرهنگ و فناوری هیچ تحولی امکانپذیر نیست، تصریح کرد: زمانی که در نیروی انتظامی مسئولیت داشتم، با صراحت عنوان کردم که بین رویکرد امنیتمحوری و جامعهمحوری رویکرد جامعهمحوری را انتخاب خواهم کرد و در همان دوران دریافتم که هنر در این عرصه میتواند چه تحول و معجزهای ایفا کند بهطوری که ارتباط با مردم، آموزش و فرهنگسازی میتواند با استفاده از این دو حوزه محقق شود.
وی اضافه کرد: این باور باید در تک تک مدیران کشور برای موفقیت و توسعه ایران وجود داشته باشد و در این مسیر نقش تک تک شما هنرمندان کمنظیر است، هیچگاه نباید از این منظر ناامید شوید.
قالیباف با یادآوری اینکه در دوران نیروی انتظامی مقاومتهایی در خصوص بهکارگیری از ظرفیت هنر در این عرصه وجود داشت، گفت: اما ما با بهکارگیری این ظرفیت آثار احساس امنیت، رابطه نزدیک مردم با پلیس و تغییر نظر مردم نسبت به نیروی انتظامی را ملاحظه کردیم.
رئیس قوه مقننه یادآور شد: در دوره شهرداری نیز متمرکز بر حوزههای فرهنگی، اجتماعی و هنری بودیم و تلاش کردیم فرهنگسازیها با کمک هنرمندان رقم بخورد. در همان دوران بسیاری از کارها پیش رفت و اذهان به هم نزدیک شد. برخی از عزیزان حاضر در این جلسه نیز در بزنگاههایی با ما همکاری داشتند.
قالیباف تأکید کرد: هیچگاه و هیچموقع در حوزه مسائل فرهنگی و هنری که با اصحاب فرهنگ و هنر همکاری داشتیم در حوزههای سیاسی و مدیریتی هیچ توقعی از هیچکس و در هیچ مقطعی نداشتم ولی همواره مطالبه من از هنرمندان این بود که جامعه، مردم و کشورمان را دریابیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با ابراز اینکه "در دورههای مختلف مسئولیتم تلاش کردم تا جایی که میشود نسبت به توسعه هنر و سینما اقدامات مؤثری انجام دهم"، گفت: یکی از اقدامات مؤثر در نظر گرفتن تخفیف برای مراکز تجاری که در آنها سالن سینمایی احداث شود، بود.
وی یادآور شد: امروز که در محل ریلگذاری و سیاستگذاری قرار داریم میتوان کارهای بزرگتری انجام داد اما حتی دوستانی که ما را میشناسند نیز همواره با یک نگاه نقادانه با بار منفی به تحولات مینگرند و در بسیاری از مسائل گفتوگو شکل نمیگیرد درحالی که برای تحول در کشور به گفتوگوی با یکدیگر نیازمندیم.
وی با اشاره به شرایط سخت اقتصادی و کرونایی کشور، تصریح کرد: در چنین شرایطی ضرورت دارد از فشارهای روحی و روانی مردم کاست و روحیه مردم را ارتقا داد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اظهار اینکه سینماگران نیز در دوران کرونا وضعیت سختی را پشتسر گذاشتند، تصریح کرد: در این شرایط باید دست به دست هم دهیم و از این مقطع زمانی بهسلامت عبور کنیم.
قالیباف با تأکید بر اینکه "امروز باید بیش از هر زمان دیگری کنار هم باشیم"، خاطرنشان کرد: ما امروز از نداری دچار مشکل نیستیم بلکه از فاصلهها و ضعف در مدیریت دچار مشکل شدهایم. متأسفانه کمتر فرصت را به مردم و جوانها میدهیم و همین مسائل است که ضعف ما را دوچندان میکند.
وی حل مشکلات در سه حوزه بیمه هنرمندان، مالیات و تشکیل یک کارگروه فنی و علمی برای ریلگذاری در این عرصه را قول و قرار خود با سینماگران برشمرد و افزود: انتظار داریم ظرف مدت یک ماه پیشنهادات سینماگران به مرکز پژوهشهای مجلس واصل شود و در این زمینه بتوانیم راهکارهای عملیاتی پیشبینی کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب نیز در مسائل فرهنگی بهویژه در حوزه هنر و سینما حساسیت ویژهای دارد و این فرصت برای تعالی سینما بسیار مغتنم است./تسنیم